NAJVEĆA PROMENA NA INSTAGRAMU STIGLA I KOD NAS

0

Velika promena na Instagramu o kojoj se priča već neko vreme, sada je i realnost, odnosno stigla je i u Srbiju. Od pre nekoliko dana, tačnije od 14. novembra Instagram je i u Srbiji sakrio broj lajkova ispod slika i umesto dosadašnjeg brojača prikazuje se ime nekoliko nasumično izabranih korisnika, koji su lajkovali sadržaj, uz “… i drugima“ frazu.

Kada kliknete na “… i drugima“, otvoriće se novi prozor sa opet nasumičnim profilima, koji su lajkovali sadržaj, a onda i oni, koji to nisu, uz poruku da samo vlasnik profila čija se objava gleda može da vidi koliko tačno je ta objava imala lajkova. Ista je situacija i sa pregledima, gde se broj pregleda video snimka neće prikazivati.

U pitanju je globalni eksperiment u kojem učestvuju svi korisnici, a na osnovu kojeg će biti donete odluke o daljim koracima za razvoj situacije. Iz kompanije navode da je trka za što većim brojem lajkova poprimila zabrinjavajuće proporcije, što su dokazale i brojne studije – odnosno da neuspeh na društvenim mrežama može imati loše dejstvo na mentalno zdravlje, naročito kod mladih ljudi.

Promena je serverska, te ukoliko trenutno i dalje vidite lajkove i preglede, kada vaš nalog na serveru dođe na red, promena će biti vidljiva i na vašem uređaju.

Izvor: Mondo

POGLEDAJ JOŠ: KULTURA I ZABAVA


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar