NAJGLEDANIJI RUSKI AKCIONI FILM STIGAO U NAŠE BIOSKOPE (VIDEO)

0

Najgledaniji ruski film trenutno, blokbaster T-34, od juče 25. aprila nalazi se na redovnom repertoaru domaćih bioskopa, u distribuciji Dexin filma. U pitanju je akciona priča o požrtvovanosti, ljubavi i hrabrosti koja svoju centralnu priču zasniva na čuvenom ruskom tenku iz II svetskog rata.

Uz veliku hrabrost, neustrašive borbe i  neraskidivu ljubav, ruski vojnici uspevaju da pobegnu iz nemačkog ropstva u polu-razorenom tenku T-34. Grupu ruskih vojnika, koje je predvodio komandant tenka Nikolaj Ivuškin (Aleksandar Petrov poznat po glavnoj ulozi  Saše u filmu LED), zarobile su nemačke snage koje su marširale na Moskvu tokom Drugog svetskog rata. Da bi spasao svoje ljude i svoju zemlju, mladi poručnik Ivuškin pokreće odvažan plan za beg uz pomoć prevodioca, lepe  Anje (Irina Starshenbaum), i havarisanog legendarnog sovjetskog tenka T-34.

Film je dobio izuzetno mnogo pozitivnih ocena, a kritičari hvale kvalitet produkcije i odlične efekte. Ovaj film je takođe postigao i komercijalan uspeh zaradivši 2,2 milijarde rubalja (oko 26 miliona dolara) za samo nedelju nada prikazivanja u Rusiji. Trenutno se po zaradi nalazi na drugim mestu ikada među najvećim ruskim blokbasterima  sa preko 8,5 miliona gledalaca. Za potrebe filma napravljeno je preko 25 scenografija, među kojima je u rusko selo i ratni kamp. Pet vojnih istoričara konsultovano je tokom snimanja filma.  „T-34“ napisao je  i režirao Aleksej Sidorov.

POGLEDAJ JOŠ: KULTURA I ZABAVA


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar