MUZEJI ZA 10 – PROGRAM ZA BEOGRAD

0

Sutra počinje nova manifestacija Muzeji za 10koja je uspešno održana prethodne četiri godine u Srbiji. Svake godine muzeje poseti preko 200.000 posetilaca.

Tema za 2019. godinu je Muzeji kao središta kulture: Budućnost tradicije

„Međunarodni dan muzeja će se fokusirati na novu ulogu muzeja kao aktivnih učesnika u njihovim zajednicama. Uloga muzeja u društvu se menja. Nekada statične institucije, muzeji redefinišu svoju poziciju kako bi postali interaktivnijiji, okrenutiji ka publici i zajednici, fleksibilniji, prilagodljiviji i dinamičniji. Muzeji postaju stecišta kulture i funkcionišu kao platforme u kojima se spajaju kreativnost i znanje, a posetioci mogu da učestvuju u stvaranju, razmenjuju ideje i međusobno komuniciraju.“

Manifestacija će trajati od ponedeljka, 13. maja do nedelje, 19. maja. Radno vreme određuje svaka ustanova u skladu sa svojim mogućnostima. Kako se u subotu, 18. maja, obeležava Međunarodni dan muzeja i Evropska noć muzeja, preporuka je da muzeji rade produženo.

Tokom trajanja manifestacije Muzeji za 10 ulaz će biti besplatan za pojedinačne i porodične posete građana. Ovo ne važi za organizovane posete turističkih agencija i đačke ekskurzije.

Pogledajte i preuzmite kompletan program svih muzeja u Beogradu: Muzeji za 10 Program za Beograd.

POGLEDAJ JOŠ: KULTURA I ZABAVA


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar