MINISTARSTVO TRAŽI DA BIOSKOPI I POZORIŠTA NE SKRAĆUJU RADNO VREME

1

Novim merama koje stupaju na snagu u utorak, 24. novembra, predviđeno je da se skrati radno vreme, između ostalog, i za ustanove kulture.

Nadležno ministarstvo će predložiti Kriznom štabu da se bioskopi, pozorišta i ostale ustaove kutlure izuzmu i da ne budu obuhvaćeni novim merama u borbi protiv pandemije. Kako se navodi, ministarka kulture i informisanja Maja Gojković je to tražila imajući u vidu da ustanove kulture i programi koji se u njima održavaju nisu predstavljali izvor rizika za pogoršanje epidemiološke situacije.

NOVE MERE – IZMENJENO RADNO VREME PRODAVNICA

Takođe, Ministarstvo kulture i informisanja je tražilo da se u stastav Kriznog štaba uključi i predstavnik ovog ministarstva, imajući u vidu da se mnoge mere odnose i na ustanove kulture.

izvor: 021.rs

POGLEDAJ JOŠ: KULTURA I ZABAVA

 


Na portalu Beograd uživo možete ispratiti i ostale vesti i dešavanja u glavnom gradu.

GRADSKE VESTIDogađaji koje očekujemo danas u Beogradu, kao i oni koji su obeležili današnji dan.

SAOBRAĆAJStanje u saobraćaju na današnji dan, planirani i trenutni radovi, gužve, udesi, blokade… Budite informisani!

GRADSKI PREVOZ: Kategorija Gradski prevoz vam donosi sve informacije u vezi sa redom vožnje i izmenama na dnevnim i nočnim linijama beogradskog javnog prevoza.

VAŽNI TELEFONIVažni telefoni svih bitnih institucija u Beogradu koji vam mogu zatrebati.

KULUTRA I ZABAVA: Šta se očekuje, šta se upravo dešava i šta je obeležilo današnji dan u Beogradu. Pozorišta, bioskopi, izložbe, koncerti, izlasci, sajmovi, street art i još mnogo toga!

BEOGRADSKE PRIČEKategorija u kojoj možete pronaći zanimljive informacije o našem gradu. Istorija Beograda, zanimljivi događaji kao i ličnosti koje su imale zanimljivu i značajnu ulogu u životu glavnog grada.Budite sigurni da će te pronaći neke zaista nesvakidašnje Beograđane, događaje i činjenice.

BEOGRADSKI HUMORBeogradski humor je nadaleko poznat, a ovu kategoriju ne treba dodatno predstavljati.

Podelite ovo sa prijateljima

1 коментар

  1. Nadlezno ministarstvo ce predloziti kriznom stabu da se bioskopi, pozorista i ostale ustanove kulture izuzmu protiv skracenja radnog vremena. A mnogo pametnije bi bilo kada bi nadlezno ministarstvo donelo odluku da se uvede obavezno koriscenje fotokatalitickog priciscivaca vazduha. Narocito u ovim ustanovama kulture sprecila bi se zaraza i infekcija gradjana, posto su to vecinom zatvoreni prostori gde najvise vreba opasnost od korona virusa.

Ostavite komentar