LIKOVNE RADIONICE ZA UČENIKE U OŠ „RATKO MITROVIĆ“

0

U Osnovnoj školi „Ratko Mitrović” (Omladinskih brigada 58) održaće se besplatne likovne radionice od 10h do 13h svakog dana ove nedelje, zaključno sa subotom. Radionice su za učenike starijih razreda osnovnih škola i učenike srednjih škola. Organizator su Prijatelji dece opštine Novi Beograd, a pokrovitelj Gradska uprava – Sekretarijat za sport i omladinu. Postojaće dve radionice: fresko slikarstvo i Lice od papira.

Radionica fresko slikarstva pružiće mogućnost upoznavanja sa jednom od najstarijih slikarskih tehnika, istorijatom, značajem i osnovama fresko i seko tehnike. Proći će se kroz sve faze u izradi: od ideje, početne faze izrade (crteža ili slike), stilizacije, do same izrade freske.

Tema radionice Lice od papira su lica, portreti i slike pozantih ličnosti iz oblasti likovnih umetnosti kroz istoriju: Salvadora Dalija, Tuluza Lotreka, Gogena, Fride Kalo, Pikasa, Van Goga, Kloda Monea, Leonarda da Vinčija, Mikelanđela,  Albreta Direra, Rembranta, Rubensa, El Greka, kao i Nadežde Petrović, Milića od Mačve, Olje Ivanjicki, Voje Stanića, Save Šumanovića. Polaznici će raditi kroki manjeg formata, studiju većeg formata i završni zadatak biće odabrano delo kao reljefno lice.

Pribor za rad, za obe radionice, je obezbeđen.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar