50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

LETO NA KOSANČIĆU – NOVE PRIJAVE ZA OBILAZAK ZNAMENITOSTI

0

Već smo pisali o manifestaciji Leto na Kosančiću, koju organizuje Turistička organizacija Beograda. Njeno novo izdanje biće u subotu, 30. juna od 18h. Inače, tokom letnjih meseci, svake subote realizovaće se zanimljiv program.

Konasančićev venac se prostire od Kalemegdanske tvrđave do Brankovog mosta, sa pogledom na Savu. Istorijski, predstavlja jedan od najstarijih i najznačajnijih delova Beograda. Iz tog razloga, u subotu 30. juna, organizovaće se još jedna besplatna šetnja Beograđana i posetilaca glavnog grada, u pratnji turističkog vodiča. Šetnja će obuhvatiti obilazak znamenitosti i spomenika kulture, kao i mnogih drugih značajnih mesta koja se nalaze u ovom delu grada. Između ostalog posetioci će moći da vide Konak knjeginje Ljubice, Sabornu crkvu, Patrijaršiju, najstariju kafanu u Beogradu, kuću Mike Alasa, kuću Olje Ivanjicki i mesto nekadašnje biblioteke.

Takođe je zanimljivo da će biti priče o mestu na kome je sniman legnedarni film Maratonci trče počasni krug. 

Polazak je na uglu ulica Kralja Petra i Kosančićev venac. Prijave zainteresovanih vrše se preko e-maila jstankovic@tob.rs.

U 19h počinje muzički program. Nastućiće duo Mushkalica, u sastavu Zoran Antić i Nenad Ljubenović na gitari i harmonici.

POGLEDAJ JOŠ: KULTURA I ZABAVA

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar