KONCERT POSVEĆEN STOGODIŠNJICI SMRTI KLODA DEBISIJA

0

Muzej nauke i tehnike – Beograd i XVII Međunarodni festival harfe predstavljaju koncert posvećen stogodišnjici smrti Kloda Debisija. Na koncertu će će nastupati umetnice iz Bugarske, Anđela Mađarova na harfi i Ivona Nedeva na flauti.

Program:

Klod Debisi – Doktor Gradus ad Parnasum

Klod Debisi – Lepo veče

Gabriel Fore – Sičilijana

Klod Debisi – Noć puna zvezda

Benžamen Godar – Uspavanka

Klod Debisi – Arabeska

Klod Debisi – Popodne jednog fauna

Gabriel Fore – Morceau de concour

Žak Iber – Antact

Biografije umetnica:

Anđela Mašarova diplomirala je na Nacionalnoj muzičkoj akademiji u Sofiji. Međunarodnu muzičku karijeru započinje još u detinjstvu, kao član Omladinskog simfonijskog orkestra Pionir. Njena karijera obuhvata veliki broj nastupa sa različitim orkestrima, kao solista i kao orkestarski muzičar. Ostvarila je veliki broj studijskih snimaka solo kompozicija za harfu za Bugarsku RTV, RTV Sarajevo, RTV Meksiko, kao i za izdavačke kuče Balkanton, Pentagon Klasik, Hook Publishing Houses. Od 2013. je zvanični predstavnik Kamak harfi za Bugarsku i umetnički direktor Međunarodne letnje akademije u Bugarskoj.

Ivona Nedeva je diplomirala na Muzičkoj akademiji „Prof. P. Vladigerov“ u Sofiji. U toku svog stvaralačkog rada učestvovala je na velikom broju međunarodnih i domaćih festivala: Letnji Festival u Varni, Martovski muzički dani, Međunarodni festival Umetnost baroka, Dani kamerne muzike u Dobriču. Osvojila je titulu Muzičar godine 2007. godine u kategoriji ansambala, na radiju Alegro Vivace. Poslednjih godina kao aktivan muzičar nastupa u Bugarskoj i u inostranstvu.

Koncert počinje u 20 časova u Muzeju nauke i tehnike (Skender – Begova 51).

POGLEDAJ JOŠ: KULTURA I ZABAVA

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar