KONCERT NA OTVORENOM – BEOGRADSKA FILHARMONIJA

0

Danas će Beogradska filharmonija priuštiti svima spektakl i održati koncert na otvorenom. Koncert počinje večeras u 20h u u novobeogradskom bloku 13, u blizini Palate Srbija. U blizini ove lokacije u budućnosti će se nalaziti nova zgrada Filharmonije.

Pod upravom novog direktora-dirigenta Gabrijela Felca ovo će biti najveći koncert klasične muzike u Srbiji na otovorenom, što naravno podrazumeva da je ulaz slobodan. Publika je birala program, tačnije čak 17.397 ljubitelja klasične muzike je glasalo i od 25 ponuđenih kompozicija, odabrano je 12 sa najvećim brojem glasova koji će biti izvedeni.

Ubedljivi pobednik glasanja je Danson br. 2 meksičkog kompozitora Artura Markeza, za njim sledi Valcer Dimitrija Šostakoviča, Danse Macabre Sen-Sansa, Grlica Stevana Hristića i Vilijam Tel Đoakina Rosinija.

Pored toga, Beogradska filharmonija će izvesti Igru sablji A. Hačaturjana, Bolero Morisa Ravela, Kas Valkira Riharda Vagnera, Valcer cveća Petra Iljiča Čajkovskog, U pećini gorskog kralja Edvarda Griga, uvertiru Karmen Žorža Bizea i Imerijalni marš iz filma Ratovi zvezda Džona Vilijamsa.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar