KONAČNO – VRAĆAJU SE NARODNOM MUZEJU VREDNE SLIKE SA DVORA KARAĐORĐEVIĆA

0

Nakon dosta vremena konačno se u Narodni muzej vraća pet vrednik slika koje su deo Zbirke strane umetnosti muzeja u Beogradu.

U pitanju su slike Trgovac divljači, flamanskog slikara Adrian van Utreh, Mrtva priroda holandskog slikara Johanesa Everta Akeringa, Amor i ŽenaPosle kupanja britanskog slikara ser Čarlsa Simsa i slika Srebrno letnje jutro ser Džordža Klauzena.

Još u vreme FNRJ deo državne kolekcije, među čime su i slike, prenet je iz različitih muzeja na Dedinje za potrebe izlaganja tadašnjeg kabineta predsednika Federativne Narodne Republike Jugoslavije i nikada nisu vraćene.

Prema nekim podacima, najmanje još 137 dela evropske umetnosti i 178 dela sa prostora bivše Jugoslavije i dalje se nalazi na dvoru Karađorđevića.

izvor: Blic

POGLEDAJ JOŠ: KULTURA I ZABAVANa portalu Beograd uživo možete ispratiti i ostale vesti i dešavanja u glavnom gradu.

GRADSKE VESTI: Događaji koje očekujemo danas u Beogradu, kao i oni koji su obeležili današnji dan.

SAOBRAĆAJ: Stanje u saobraćaju na današnji dan, planirani i trenutni radovi, gužve, udesi, blokade… Budite informisani!

GRADSKI PREVOZ: Kategorija Gradski prevoz vam donosi sve informacije u vezi sa redom vožnje i izmenama na dnevnim i nočnim linijama beogradskog javnog prevoza.

VAŽNI TELEFONI: Važni telefoni svih bitnih institucija u Beogradu koji vam mogu zatrebati.

KULUTRA I ZABAVA: Šta se očekuje, šta se upravo dešava i šta je obeležilo današnji dan u Beogradu. Pozorišta, bioskopi, izložbe, koncerti, izlasci, sajmovi, street art i još mnogo toga!

BEOGRADSKE PRIČE: Kategorija u kojoj možete pronaći zanimljive informacije o našem gradu. Istorija Beograda, zanimljivi događaji kao i ličnosti koje su imale zanimljivu i značajnu ulogu u životu glavnog grada.Budite sigurni da će te pronaći neke zaista nesvakidašnje Beograđane, događaje i činjenice.

BEOGRADSKI HUMOR: Beogradski humor je nadaleko poznat, a ovu kategoriju ne treba dodatno predstavljati, već sami proverite o čemu se radi. 🙂

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar