KAKO IZGLEDA PRAZAN BEOGRAD – UMETNIČKI PROJEKAT FOTOGRAFA (FOTO)

0

PRAZAN BEOGRAD – Od kako je počelo vanredno stanje fotograf Vladan Aleksić pravio je foto beleške Beograda koji je naizgled potpuno napušten.

Iako je sve bilo smanjenog inteziteta, grad je i dalje bio pun prolaznika i saobraćaja, a efekat praznine Vlada je postigao korišćenjem raznih fotografskih tehnika, od stackinga do upotebe ND filtera na objektivu.

Umetnički projekta praznog Beograda istražuje mogućnost potpuno praznih ulica kao jedne od mogućih posledica pandemije virusa Covid-19 – jedini svedok toga u svakoj sceni je figurica robota „Wall-E“ koji je, u istoimenom Pixarevom animiranom filmu, takođe ostao sam na planeti.

U nastavku možete pogledati nekoliko fotografija, a ostalo možete pogledati na društvenim mrežama Vladana Aleksića – Facebook Instagram (#aintnobutsunshine).

prazan-beograd-vladan-aleksić

foto: Vladan Aleksić

prazan-beograd-vladan-aleksić

foto: Vladan Aleksić

prazan-beograd-vladan-aleksić

foto: Vladan Aleksić

POGLEDAJ JOŠ: KULUTRA I ZABAVA


Na portalu Beograd uživo možete ispratiti i ostale vesti i dešavanja u glavnom gradu.

GRADSKE VESTIDogađaji koje očekujemo danas u Beogradu, kao i oni koji su obeležili današnji dan.

SAOBRAĆAJStanje u saobraćaju na današnji dan, planirani i trenutni radovi, gužve, udesi, blokade… Budite informisani!

GRADSKI PREVOZ: Kategorija Gradski prevoz vam donosi sve informacije u vezi sa redom vožnje i izmenama na dnevnim i nočnim linijama beogradskog javnog prevoza.

VAŽNI TELEFONIVažni telefoni svih bitnih institucija u Beogradu koji vam mogu zatrebati.

KULUTRA I ZABAVA: Šta se očekuje, šta se upravo dešava i šta je obeležilo današnji dan u Beogradu. Pozorišta, bioskopi, izložbe, koncerti, izlasci, sajmovi, street art i još mnogo toga!

BEOGRADSKE PRIČEKategorija u kojoj možete pronaći zanimljive informacije o našem gradu. Istorija Beograda, zanimljivi događaji kao i ličnosti koje su imale zanimljivu i značajnu ulogu u životu glavnog grada.Budite sigurni da će te pronaći neke zaista nesvakidašnje Beograđane, događaje i činjenice.

BEOGRADSKI HUMOR: Beogradski humor je nadaleko poznat, a ovu kategoriju ne treba dodatno predstavljati, već sami proverite o čemu se radi. 🙂

 

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar