ETHNO FUSION FEST U DVORIŠTU SINAGOGE

0

Osmi po redu Ethno fusion fest počinje danas u dvorištu beogradske sinagoge (Maršala Bijurzova 19) i trajaće do nedelje, 18.06. Ovaj etno fest predstavlja susret muzičara raznih nacija, porekla i kultura, a večeras sa početkom od 20:30h druženje otvara grupa Shira U’tfila, čiji repertoar sadrži mešavinu balkanske, jevrejsko-španske, otmansko-turkse i arapske tradicije.

U subotu će nastupiti gost iz Izraela, Šalom Levi. On će publici predstaviti tradicionalnu muziku Jevreja koji su živeli u arapskim zemljama, odnosno Maroku, Tunisu, Egiptu i Siriji. Ovaj koncert biće besplatan, a počinje u 21:30h.

U nedelju će biti dva koncerta, prvi će nastupiti Orijental Trio u 20:30h kada će izvesti kompozicije nastale na dvoru u Istambulu, narodne i pesme koje su se izvodile u gradskim kafanama. Oni će nakon toga izvesti drugi koncert, improvizacija na različitim vrtama perkusija.

Ulaznice za koncerte se mogu kupiti sat vremena pre početka svakog koncerta u dvorištu beogradske sinagoge (osim za koncert u subotu). Ove godine ne postoji komplet karata za sve dane, već je pojedinačna ulaznica 300 dinara za svaki dan.

 

Podelite ovo sa prijateljima

Comments are closed.