50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

DORTJOL FESTIVAL – DŽEZ, ETNO I KLASIČNA MUZIKA

0

Ove godine organizuje se prvi Dortjol festival, a najavljeno je učešće svetski poznatih imena iz osam zemalja i Srbije. Cena komplet karata je 1500 dinara, karta za pojedinačan dan iznosi od 300 do 450 dinara, u zavisnosti od programa (na ulazu od 600 do 800 dinara). Tri koncertna dana od čega prvi počinje večeras.

29.06. u 20:30h u džez klubu Mihailo Miša Blam (Kralja Petra 71)

tematsko veče Miris muzike
Nastupiće Timiosa Acakasa, grčki majsor uda mlađe generacije. Veče se nastavlja premijerom Kabere ljubavi u izviđenju naših umetnika – Iva Jovanović na klaviru, glumica Tamara Aleksić i operski pevači Branislava Podrumac i Vladimir Andrić. Ovaj doživljaj upotpuniće Fabio Dondero, italijanski majstor za tamjane i drugo mirisno bilje iz Italije. Sluh, miris i vid – uživaćete svim čulima.

30.06. u 20:30h u džez klubu Mihailo Miša Blam (Kralja Petra 71)

koncerti Ljubavne pesme Gruzije i Srbije
Tradicionalna muzika Gruzije predstavljena od strane Ansambl Lale, koji čine mnogostruko nagrađivana pevačica etno muzike Nineli Gvinjilia i njeni mladi nastavljači. Srpsku tradicionalnu pesmu predstaviće pevački sastav Dragana Tomić i prijatelji.

30.06. u 23.30 u Dorćolskom narodnom pozorištu (Solunska 24)

Jedini trubački orkestar bez trubača!
Agios Lavrentios Brass Band je sačinjen od osam džez saksofonista i dvoje perkusionista iz pet zemalja i Srbije, a muzika je žestoka trubačka svirka Srbije i Balkana.

01.07. u 22h u KC Grad (Braće Krsmanović 4)

Uživo u Beogradu
Veče počinje nastupom fado umetnice Lule Pene i saksofoniste Hejdena Čisholma. Nastavlja se svirkom ad hoc benda Belgrade-Berlin Dub Connection.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar