DIZAJNUM8 – GODIŠNJA DIGITALNA IZLOŽBA RADOVA STUDENATA FDU UNIVERZITETA METROPOLITAN

0

Prva izložba radova studenata Fakulteta digitalnih umetnosti – DizajnUM8, ove godine će se održati u digitalnom, online formatu, zbog novonastale situacije i pandemije virusa koji je zahvatio celu planetu.

DizajnUM8 će prikazati studentske radove interdisciplinarnog dizajna, koji svedoče o intelektualno i profesionalno osposobljenim i zrelim studentima, koji su kroz osmu, godišnju izložbu spremni da odgovore globalnim izazovima savremenog dizajna i umetnosti, ali koji su istovremeno društveno odgovorni u želji da pomognu drugima, slabijima i onima koji pripadaju različitim i marginalnim grupama.

Izložba DizajnUM8 će zvanično biti otvorena i live, danas od 15h na sajtu Univerziteta Metropolitan i linku.

Univerzitet Metropolitan ove godine slavi 15. rođendan i u tu čast, u okviru izložbe – DizajnUM8 će biti dodeljene i povelje za najuspešnije studente Fakulteta digitalnih umetnosti, za sva tri studijska programa: Grafički dizajn, Modni dizajn i Dizajn interaktivnih medija, za prvu, drugu, treću i četvrtu godinu – jer zajedno kreiramo vašu budućnost.

Zahvaljujemo se i profesorima FDU-a koji su doprineli svojim znanjem i iskustvom, da naši studenti danas sa lakoćom stvaraju vizuelno umetnička dela, reprezentuju inspirativni dizajn, kao i ideje koje obeležavaju savremenu vizuelnu komunikaciju.

Zbog svega što se trenutno dešava, nismo u mogućnosti da vam, kao što ste navikli, priredimo umetnički spektakl u nekom od galerijskih prostora u Beogradu i Nišu, ali to nije sprečilo studente FDU-a da sa prvom digitalnom izložbom DizajnUM8 pošalju jasnu poruku – koliko nam zapravo znači umetnost u svakodnevnom životu!

viber-baner-poziv-beograduživo

POGLEDAJ JOŠ: KULUTRA I ZABAVANa portalu Beograd uživo možete ispratiti i ostale vesti i dešavanja u glavnom gradu.

GRADSKE VESTIDogađaji koje očekujemo danas u Beogradu, kao i oni koji su obeležili današnji dan.

SAOBRAĆAJStanje u saobraćaju na današnji dan, planirani i trenutni radovi, gužve, udesi, blokade… Budite informisani!

GRADSKI PREVOZ: Kategorija Gradski prevoz vam donosi sve informacije u vezi sa redom vožnje i izmenama na dnevnim i nočnim linijama beogradskog javnog prevoza.

VAŽNI TELEFONIVažni telefoni svih bitnih institucija u Beogradu koji vam mogu zatrebati.

KULUTRA I ZABAVA: Šta se očekuje, šta se upravo dešava i šta je obeležilo današnji dan u Beogradu. Pozorišta, bioskopi, izložbe, koncerti, izlasci, sajmovi, street art i još mnogo toga!

BEOGRADSKE PRIČEKategorija u kojoj možete pronaći zanimljive informacije o našem gradu. Istorija Beograda, zanimljivi događaji kao i ličnosti koje su imale zanimljivu i značajnu ulogu u životu glavnog grada.Budite sigurni da će te pronaći neke zaista nesvakidašnje Beograđane, događaje i činjenice.

BEOGRADSKI HUMOR: Beogradski humor je nadaleko poznat, a ovu kategoriju ne treba dodatno predstavljati.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar