50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

DEČIJE PREDSTAVE OVOG VIKENDA U AKADEMIJI 28

0

Na Dečijoj sceni Akedemije 28 (Nemanjina 28) tokom predstojećeg vikenda igraće se dve zanimljive dečije predstave.

U subotu 20. aprila u 17h premijerno će biti izvedena dečija predstava Dolina jorgovana. 

Radnja predstave „Dolina jorgovana“ smeštena je u istorijski, srednjovekovni kontekst, a do samog kraja provlači se tajna da su glavni akteri zapravo francuska princeza Jelena Anžujska i kralj Stefan Uroš I Nemanjić. Predstava je rađena na podlozi bajke „Sve, sve, ali zanat“ s ciljem da se deca upoznaju sa različitim zanatskim profilima, a naročito sa starim zanatima koji danas polako nestaju.

Za tekst i režiju zadužen je Lazar Dubovac. Igraju: Jelena Rakočević, Jovana Mladenović, Nemanja Stanković i Đorđe Nikolić.

Predstava je preporučena za uzrast dece od 3 do 12 godina. Ulaznice koštaju 400 dinara.

U nedelju, 21. aprila na repertoaru će se naći predstava Elza i zaleđeni Hans.

Predstava Elza i zaleđeni Hans rađena je po motivima bajke H. K. Andersena i crtanog filma Zaleđeno kraljevstvo (Frozen). Radnja predstave odvija se u gradu Arendelu. Princeza Arendela, Elza, poseduje posebnu natprirodnu moć da sve što poželi pretvori u led, ali zbog toga mora stalno da nosi rukavice. Njena mlađa sestra, princeza Ana, neustrašivi optimista, tužna je i pokušava na svaki način da pomogne sestri da prokletsvo prestane i da Elza konačno može da skine rukavice. Elza je svojim ledenim čarima zaledila princa Hansa koji je ljubomoran i zloban i koji po svaku cenu želi princezu Anu za ženu. Kristof je prodavac leda koji se takođe bori da osvoji Anino srce i u tome uspeva. Urnebesno smešni sneško Olaf tu je da vam dočara i predstavi sve likove na dvoru i da vas nasmeje do suza…

Igraju: Jovana Petronijević (Elza), Nina Grahovac (Ana), Jovan Ljubenović (Hans i Olaf) i Saša Đurašević (Kristof).

Predstava je namenjena uzrastu od 3 do 12 godina. Ulaznice koštaju 400 dinara.

Za više informacija o slobodnim ulaznicama  možete pozvati broj telefona biletarnice Akademije 28 011/3616-020 (radno vreme biletarnice je radnim danima od 12 do 20h, a vikendom sat vremena pre početka predstave).

POGLEDAJ JOŠ: KULTURA I ZABAVA


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar