50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

DEČIJE PREDSTAVE DO KRAJA FEBRUARA U AKADEMIJI 28

0

Do kraja ovog meseca na Dečijoj sceni Akademije 28 (Nemanjina 28) igraće se zanimljive predstave namenjene najmlađoj pozorišnoj publici.

  • Subota, 23 februar u 17h Kralj Mrgud – premijera

Doživljaji kralja Mrguda namenjeni su uzrastu od 3 do 10 godina. Uloge tumače Anđela Popović, Semir Gicić, Saša Đurđević i Milica Petrović. Ulaznice koštaju 400 dinara.

  • Nedelja, 24. februar u 12h Mali veliki princ

Režiju potpisuje Milena Đorđević, a igraju Sandra Arsenijević, Maja Ranđić, Milena Đorđević, Predrag Kotur i Aleksandar Jovanović. Predstava je namenjena uzrastu od 5 do 12 godina. Ulaznice koštaju 400 dinara.

„Mali princ“ je priča o odrastanju dece čiji su roditelji prezauzeti. Mali princ je dečak koji se povlači u sebe, jer ne uspeva da dopre do svojih roditelja. Ali, kada se roditelji konačno zaigraju sa njim uvideće koliko su prelepih zahedničkih trenutaka propustili i poželeće da se vrate u detinjstvo. Dečak-princ jednog malenog sveta rešava da se otisne u život i istraži druge planete. U toj igri-pustolovini pridružiće mu se i mama i tata. To će biti dragoceno putovanje za sve njih jer će ponovo otkriti koliko je važno da budu tu jedni za druge i na putu sazrevanja uče zajedno. Ova razigrana dramatizacija Malog princa, naučiće decu da vrednuju prijateljstvo i ljubav, a starije podsetiti na sve one lepe trenutke koji čine detinjstvo, a koje tako često zaboravljamo kada odrastemo, a upravo su ti trenuci male oaze sreće koji nas čine zahvalnima na daru zvanom život.


  • Nedelja, 24. februar u 16h Maša devojčica iz šume

Za tekst i režiju se pobrinuo Rade Vukotić. Igraju: Kristina Jovanović, Zoran Leković, Mira Trebinjac i Osman Ahmed. Preporučeni uzrast mališana je od 5 do 10 godina. Ulaznice koštaju 400 dinara.

Predstava se bazira na poznatoj bajci „Dečak iz džungle“. Dva velika prijatelja, Maša i Meda, žive u šumi u kojoj provode svoje najlepše dane. Ali te dane hoće da im upropaste Sojka i Mrša, koji love životinje za potrebe zoo vrta. Došli su na ideju kako da zarade veliki novac. Uhvatiće veliku tv zvezdu Medveda Medu i prodati ga zoo vrtu. Ali to ne ide baš tako lako. Medveda spasava njegova drugarica Maša. Kada su mislili da su se spasili napasti Maša upada u zamku i lovci je odvode u grad da po cirkusima zabavlja decu, a oni da zarađuju veliki novac. Predstava se završava srećno sa porukom „ko drugome jamu kopa, sam u nju upada“.

Broj telefona biletarnice Akademije 28 za informacije o slobodnim ulaznicama je 011/3616-020 (radno vreme biletarnice je radnim danima od 12 do 20h, a vikendom sat vremena pre početka predstave).

POGLEDAJ JOŠ: KULTURA I ZABAVA

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar