DEČIJA OPERA SNEŽANA I SEDAM PATULJAKA

0

U okviru ciklusa Dani muzike na Vračaru, danas možete prisustvovati izvođenju prve srpske dečije opere Snežana i sedam patuljaka. Operu je komponovao Petar Krstić (1877-1957). Današnjim koncertom se obeležavaju godišnjica rođenja i godišnjica smrti našeg istaknutog kompozitora Petra Krstića. Kako se u najavi  navodi, u pitanju je opera u jednom činu sa pevanjem, a namenjena je najmlađima.

Opreru će izvesti ansambl Operetika. Umetnički rukovodioci Operetike su prof. Ljubica Knežević i prof. Valentina Taškova. Ansambl je osnovan sa ciljem da pomogne popularizaciju opere među mlađim generacijama i da omogući mladim pevačima javno izvođenje operskih arija, dueta i solo pesama svetskih i domaćih kompozitora, kao i arije iz opereta i mjuzikala. Ovaj ansambl je do sada imao više od 200 koncerata kako u Srbiji, tako i u inostranstvu.

Sada imamo lepu priliku da čujemo kako zvuči naša prva dečija opera. Opera Snežana i sedam patuljaka će biti izvedena u Svečanoj sali Muzičke škole Stanković (Kneza Miloša 1a) sa početkom u 13h. Ulaz je slobodan.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar