DE_STABILIZACIJA – IZLOŽBA GILDA BAVČEVIĆA U DOMU OMLADINE

0

Gildo Bavčević kroz samostalnu izložbu “De_stabilizacija” ističe kritički stav prema društveno-političkim temama i u isto vreme šalje poruku o preuzimanju individualnih/kolektivnih odgovornosti, sa težnjom ka ostvarivanju slobodnog, pravednog i humanog društva. Kroz seriju radova umetnik direktno kritikuje kapitalizam i osvrće se na potrebe običnog građanina u odnosu na društvo profita.

Gildo Bavčević je autor brojnih performansa, video performansa, video instalacija i umetničkih akcija. Dobitnik je nagrade na 39. Splitskom Salonu za video performans Plastic Man Machine i dobitnik prve nagrade na 46. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva za dokumentarni film Mreža solidarnosti, s kojim je diplomirao (2013) godine MA filma i medijske umetnosti na UMAS-u, gde je stekao zvanje asistenta.

Pored samostalnog delovanja, sarađuje i na raznim grupnim projektima, od performansa do filmskih umetnosti, video umetnosti i muzike. Takođe, snima i uređuje zvuk i sliku za filmske bioskopske projekte, a bavi se i produkcijom muzike. Trenutno je na postdiplomskim studijama novih medija na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu (2018).

Otvaranje izložbe je u utorak, 21. maja u 19h.

teks i fotografije: Dom omladine Beograd

POGLEDAJ JOŠ: KULTURA I ZABAVA


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar