DARA IZ JASENOVCA – POGLEDAJTE PRVI INSERT IZ FILMA (VIDEO)

0

DARA IZ JASENOVCA – Juče je zvanično objavljen prvi insert iz filma Dara iz Jasenovca reditelja Predraga Antonijevića. Američka distribucija filma počinje 5. februara, dok je premijera filma u Beogradu najavljena za 22. april.

Ovog datuma se takođe obeležava 76 godina od proboja poslednih zarobljenika iz logora Jasenovac. Nakon premijere 22. aprila film će biti moguće pogledati i u bioskopima širom Srbije.

Istorijska drama se osvrće na period 1942 godine, kada posle velike ustaško- nemačke ofanzive na Kozari, lokalno stanovništvo masovno završava u koncentracionim logorima. Među njima je i dvanaestogodišnja Dara sa svojom majkom i dva brata. O sudbini oca ne znaju ništa. Užas koji će preživeti u logoru smrti učiniće da odraste preko noći. Darinu majku i starijeg brata ubijaju, a misija njenog života postaje da sačuva život mlađeg brata u neljudskim uslovima gde deca svakodnevno umiru od bolesti i gladi i gde ih surovo ubijaju. Priča „Dara iz Jasenovca“ je prikaz sudbine samo jednog deteta sa Kozare za hiljade i hiljade nikad saznatih i u stvarnosti tragičnijih sudbina.

Insert možete pogledati u nastavku.

Izvor: BizLife, 021.rs

Pročitajte i:
OVE GODINE BEZ MANIFESTACIJA RAKOVAČKO LETO, KARNEVAL…
BEOGRAD NA TREĆEM MESTU ZA NAJBOLJI RAD OD KUĆE

POGLEDAJ JOŠ: KULTURA I ZABAVA


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar