DANI DUHOVNE KULTURE RUSIJE U BEOGRADU

0

Ministarstvo kulture Ruske Federacije organizuje 21. i 22. februara Dane duhovne kulture Rusije u Srbiji, uz podršku Ambasade Rusije u Srbiji i Ruskog centra za nauku i kulturu Ruski dom u Beogradu.

Na štandu Rusije na Beogradskom međunarodnom sajmu turizma biće održan forum o razvoju pokloničkog turizma, koji će se predstaviti širokoj publici i stručnjacima kulturno-turističke destinacije regiona Rusije, a 22. februara biće otvoren Festival pravoslavne kuhinje, na kome će biti predstavljena tradicionalna jela ruskih manastira.

Publika će imati priliku da se upozna se ekskluzivnim predmetima ručne izrade i biće predstavljeni najlepši predmeti hrišćanske pravoslavne umetnosti i predmeti najatraktivnijih zanata, koji su deo kulturnog nasleđa Rusije.

Najavljen je i koncert klasične muzike 21. februara u izvođenju najboljih učenika muzičkih škola u Rusiji, laureata sveruskih i međunarodnih takmičenja, a 22. februara u Ruskom domu biće održana konferencija posvećena kulturno-istorijskim osnovama rusko-srpskih odnosa.

U Ruskom domu biće otvorena i izložba dečijeg crteža „Duša Rusije“ i talentovani učenici umetničkih škola iz 42 regiona Rusije predstaviće svoje radove na temu „Otadžbina“, što će dati mogućnost posetiocima da vide Rusiju očima najmlađih.


Talentovani učenici umetničkih škola iz 42 regiona Rusije predstaviće svoje radove na temu „Otadžbina“, što će dati mogućnost posetiocima da vide Rusiju očima najmlađih.

 Takođe u Ruskom domu biće otvorena izložba „Svet Šolohova: donski Kozaci“ daće posetiocima priliku da se upoznaju sa životom i stvaralaštvom poznatog sovjetskog pisca, dobitnika Nobelove nagrade Mihaila Šolohova, čoveka koji je pisao o istoriji donskog kozaštva, opevao lepotu Dona, kao i da se upoznaju sa radom Državnog muzejskog kompleksa „Mihail Šolohov“.

POGLEDAJ JOŠ: KULTURA I ZABAVA

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar