DANAS POČINJE PRODAJA ULAZNICA ZA PREDSTAVE 15. BEOGRADSKOG FESTIVALA IGRE

0

Danas počinje prodaja ulaznica za predstave 15. Beogradskog festivala igre koje će se izvoditi na sceni pozorišta na Terazijama. U pitanju su najnovijie postavke Kompanije Kristjana Ingimarsona iz Kopenhagena, trupe Peeping Tom iz Brisela i Baleta Trokadero iz Njujorka. Sve tri trupe se vraćaju na Beogradski festival igre, na zahtev brojne publike.

Kompanije Kristjana Ingimarsona donosi publici novu predstavu Aerodrom koja će se izvoditi 18. i 19. marta. Inspirisan prostorom velikih aerodroma, danski reditelj i koreograf Ingimarson se na duhovit način bavi svim radnjama koje prethode ulasku putnika u avion. Prostor ispunjen obećanjima, gde se zemljina kugla vrti na dlanu, istovremeno se nalazi pod stalnim nadzorom kamera koje prate svaki pokret.

Njujorški Balet Trokadero osnovan je pre više od 40 godina a redovna slika koja prati sva njihova gostovanja su ogromni redovi ispred blagajni. Oni predstavljaju tradicionalni balet kroz parodiju i zamenu uloga među polovima, ova trupa je nekada nastupala u kasnim terminima na off Brodveju. Profesionalni muški igrači izvode niz baletskih naslova. Komedija se postiže preuveličavanjem slabosti, scenskih nezgoda i podvlačenjem bajkovite banalnosti ozbiljne igre. Predstave su na programu 26. i 27. marta.

Peeping Tom iz Brisela izvodi komad Komad Otac Gabrijele Karizo i Franka Šartijea koji je smešten u prostoriju za posete jednog naizgled običnog doma za stare. Trenutak kada mašta ili bolest jednog starca preti da preokrene stvarnost svakodnevnog života u staračkom domu – u čistu fantaziju, uhvaćena je ovom predstavom. Predstave su na programu 1. i 2. aprila.
Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar