DANAS POČINJE 5. FESTIVAL FANTASTIČNE KNJIŽEVNOSTI

0

Ljubitelji fantastične književnosti će se sigurno obradovati jer će naredna tri dana, na dve lokacije biti posvećena upravo književnim delima koja neguju neuobičajno i čudesno. V Festival fantastične književnosti Art-Anima održaće se u Opštini Vračar (Njegoševa 77I i u klubu-galeriji Polet (Cetinjska 15).

Festival počinje danas i trajaće do nedelje, 3. juna. Za to vreme ugostiće više od trideset učesnika, među kojima su nagrađivani pisci, urednici, proučavaoci književnosti i naučnici. Oni će govoriti o književnoj fantastici i njenom razvoju, ali i o njenom značaju u kulturnom i umetničkom smislu.

Počastni gost će biti prof. dr Sava Damjanov, pisac, esejista, istoričar književnosti i redovni profesor Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Njegov višegodišnji rad na istraživanju u oblasti fantastike u srpskoj tradiciji sutra će biti nagrađen, jer će mu biti uručena nagrada Art-Anima.

Među mnogovrojnim učesnicima će se naći ovogodišnji dobitnik NIN-ove nagrade, Dejan Atanacković, članica NIN-ovog žirija Tamara Krstić, naučni savetnik Astronomske opservatorije u Beogradu, Milan M. Ćirković, glumac i scenarista Dimitrije Vojnov, promoter nauke, Slobodan Bubnjević, urednik edicije, Poetika strave dr Dejan Ognjanović i urednik u izdavačkoj kući Dereta, Aleksandar Šurbatović.

Podsetimo, festivalska dešavanja počinju danas i trajaće do nedelje. Za to vreme, od 16h ulaz će biti slobodan za sve posetioce.

Pogledajte još: KULTURA I ZABAVA

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar