SVETSKI DAN MUZIKE – BESPLATNI KONCERTI ŠIROM BEOGRADA!

0

Danas od 16 do 20 časova možete uživati u jednom od najveselijih dana u Beogradu. Koncerti, izložbe i filmovi samo su deo programa kojim danas obeležavamo Svetski dan muzike.

Organizator ovog događaja je ArtLink u saradnji sa svojim partnerima, koji ove godine održava tradiciju koju je pokrenuo nekadašnji francuski ministar kulture Žak Lang, da se prvi dan leta tj. Svetski dan muzike obeležava besplatnim koncertima.

Program izgleda ovako:

Od 16h do 16.30h u Pionirskom parku i od 17h do 17.30h ispred Francuskog instituta u Knez Mihajlovoj nastupaju ArtLink mladi virtuozi.

Od 18.30h do 19.15h u Studentskom parku možete slušati Dečji hor RTS-a.

Od 19h do 20h časova u Skadarliji – Miloš Čolaković trio.

Takođe od 18h časova u Kolarčevoj zadužbini možete poslušati pijanistu poreklom iz Hong Konga – Ernest So, koji će na svom koncertu Whirl and Swirl izvoditi kompozicije Geršvina, Armengola, Kapusitna inspirisane džezom. A u holu koncert ansambla “Sensartika” koji čine Sonja Kalajić (violina, testera, kastanjete), Darko Armenski (klarinet, saksofon) i Miloš Marić (gitara). Program na Kolarcu će zatvoriti ansambl Elemental Culture Collective (SAD) čiji nastup počinje u 21h u Velikoj Dvorani.

Takođe, na Svetski dan muzike biće održani i 49. Kalemegdanski sutoni od 17h do 22h pod nazivom Za(O)tvranje.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar