VEČE ZA POEZIJU – ČARLS SIMIĆ GOSTUJE U BEOGRADU

0

Večeras će se u Domu omladine održati književno veče Čarlsa Simića, u sali Amerikana. Čarls Simić je jedan od najznačajnijih savremenih svetskih pesnika i esejista i već nekoliko dana je gost srpskog izdavaštva Arhipelaga u Beogradu.

Večerašnje književno veče je glavni događaj njegove posete, a čitaoci će imati priliku da prisustvuju retrospektivi poezije Čarlsa Simića, kao i razgovoru o njegovim esejima, poetici i sećanjima na Beograd.

Prethodna dva gostovanja Čarlsa Simića u Beogradu, 2006. i 2011. godine, predstavljaju neke od najuzbudljivijih književnih programa u Beogradu u protekle dve decenije. Čarls je inače rođen u Beogradu 1938. godine, ali se smatra američkim pesnikom i esejistom, srpskog porekla. Dobitnik je mnogih nagrada: Nagrada Makarturove fondacije, Pulicerova nagrada, Nagrada „Edgar Alan Po“, Nagrada Američke akademije, Međunarodna Grifinova nagrada za poeziju, Nagrada „Valas Stivens“, Nagrada Poeta Laureatus Kongresne biblioteke u Vašingtonu, Nagrada Srpskog PEN centra za prevođenje srpske književnosti, Medalja „Robert Frost“ za životno delo u poeziji.

 

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar