BINA 2019 – BESPLATNE ŠETNJE ZA UPOZNAVANJE ARHITEKTURE BEOGRADA

0

Beogradska internacionalna nedelja arhitekture – BINA 2019 organizovaće i ove godine BINA šetnje sa ciljem boljeg upoznavanja arhitekture Beograda.

Zainteresovani će moći da obiđu aleje Novog groblja, staro jezgro Zemuna, naselje Cerak Vingoradi, zgrade Radio Beograda, Tanjug-a, Jugoslovenske Udružene banke Huga Erliha, a upoznaće nas i sa ženama u arhitekturi između 1900. i 1960. godine, kao i jevrejskim nasleđem u Beogradu.

U nedelju, 12. maja na programu su tri šetnje: „Alejama Novog groblja – Vojna groblja“ koju vodi Violeta Obrenović, „Žene u arhitekturi između 1900. i 1960“, koju vode Milena Zindović i Marija Pavlović i „Arhitektura i sećanje: jevrejsko nasleđe u Beogradu“ koju vodi Milica Rožman.

Šetnja „Zgrada Radio Beograda“ koju vodi Snežana Ristić održaće se 14. maja, dan kasnije kroz Jugoslovensku Udruženu banku Huga Erliha vodi Tanja Damljanović Konli, a u četvrtak, 16. maja, Snežana Ristić vodi kroz zgradu Prizada (Tanjug-a).

Šetnja kroz staro jezgro Zemuna koju vodi Aleksandra Dabižić zakazana je za 20. maj, a poslednja šetnja na ovogodišnjem programu, koju vodi Ivana Vesković – Naselje Cerak Vinogradi, zakazana je za 24. maj.

Svi programi su besplatni, ali je potrebna prethodna prijava. Više informacija se može dobiti klikom na link.

POGLEDAJ JOŠ: KULTURA I ZABAVA


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar