50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

BIFE VENTIL: PROJEKCIJA NA ZIDU „LION KING“

0

Devedesete godine su za kompaniju Volt Dizni bile odlične. Iz njihove produkcije je nastalo puno animiranih filmova, kojih se mnoge generacije rado sećaju. Crtani film Lion King je snimljen 1994. godine.

Radnja se dešava u Plemenskoj Zemlji, a glavni lik je budući kralj lavova Simba. Na početku filma Simba se tek rađa, a kralj je njegov otac, Mufasa. Ali tu je i ljubomorni kraljev brat Skar, koji želi da se dokopa krune. Spreman je na sve da bi zavladao Plemenskom Zemljom. Posle par neuspešnih pokušaja ubija Mufasu i tajno proteruje Simbu, lažući celo kraljevstvo da je i Simba mrtav. Simba proteran naiđe na Timona i Pumbu, merkata i svinju, pripadnike filozofije Hakuna Matata. Oni ga čuvaju dok ne izraste u pravog kralja. Zatim se slučajno sretne, sa starom prijateljicom Nalom i zaljubljuju se jedan u drugog. Tada ga Nala odvede kraljevstvo koje je Skar opustošio, tu Simba u borbi osvećuje svoga oca i uzima krunu.

Svi koji žele da se podsete čuvenog crtanog filma i avantura mladog lava ovog popodneva mogu da posete bife Ventil (Kapetan Mišina 14). Projekcija na zidu počinje u 18h.


POGLEDAJ JOŠ: KULTURA I ZABAVA

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar