ANDROID 11 – KOJE PROMENE DONOSI I KADA STIŽE?

0

ANDROID 11 – Iako je nova verzija Andorid 11, određeni korisnici će ipak morati malo da sačekaju dok novo ažuriranje stigne i za njihov uređaj, prenosi portal Mondo. Nedugo nakon objave da je Andoid 11 stigao za mobilne uređaj, Google je saopštio da je ova verzija dostupna i za TV uređaje.

Nova verzija sistema donosi poboljšanja performansi koja se tiču upravljanja memorijom, dok je fokus stavljen i na privatnost. Kada su u pitanju poboljšanja za multimediju, Google je implementirao Auto Low Latency Mode i media dekodiranje niske latencije. Tuner Framework, uz ažurirani media CAS i ekstenzije za HAL implementaciju, su takođe noviteti. Takođe, uz novu verziju Androida biće omogućeno upravljanje svim razgovorima i porukama na jednom mestu, a ova funkcija izgledaće nešto poput balončića za razgovore na Facebook-u.

Nova verzija je trenutno dostupna za Google Pixel telefone, kao i određene modele OnePlus, Xiaomi, OPPO i Realme telefona. Što se tiče ostalih uređaja, portal Mondo je napravio listu istih, o čemu detaljnije možete pročitati klikom na link ovde.

UPOZORENJE ZA SVE ANDROID KORISNIKE

Izvor: Mondo

POGLEDAJ JOŠ: KULTURA I ZABAVA


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar