A BRIDGE FOR MUSIC – DVA BESPLATNA KONCERTA KAMERNE MUZIKE U BEOGRADU

0

U Galeriji Artget Kulturnog centra Beograda u ponedeljak, 7. oktobra i na Kolarcu u utorak, 8. oktobra, održaće se dva besplatna koncerta kamerne muzike.

Koncerti pod nazivom A Bridge for Music se organizuje u okviru istoimenog međunarodnog projekta Italije i Srbije, a njemu učestvuju Konzervatorijum N. Paganini i Teatar Karlo Feliče iz Đenove, u saradnji sa Fakultetom muzičke umetnosti u Beogradu.

Program koncerta, na kojem učestvuju studenti iz obeju zemalja u pratnji svojih profesora, predviđa izvođenje dela iz repertoara kamerne muzike: Bramsovi gudački sekstet op. 18, klavirski kvartet n. 3 op. 60 i kvintet sa klarinetom kao i Rondo iz Paganinijevog Gudačkog kvarteta.

Gudački sekstet “Đenova sekstet” čine prof. Đuzepe Frančeze iz Teatra Karlo Feliče, profesori Valerio Đanareli i Paolo Onjisanti sa Konzervatorijuma “N. Paganini” iz Đenove i učenici Beatriče Pučini, Kamila Dioli i Čečilija Anđelika Ponasi. Članovi “Belgrade University Quartett”-a su Nikola Todorović, Jelena Pejanović, Tijana Stojiljković i Isidora Novaković a “Belgrade University Quintett”-a Luka Bošković, Jelena Pejanović, Milica Andrijašević, Ana Ivanković i Kristina Nikitović.

Projekat su podržali Udruženje “Prijatelji Paganinija” i Udruženje Koreli di Savona, regija Ligurija, Italijanski institut za kulturu u Beogradu kao i Spineli Group i Ansaldo Energia.

Koncert se organizuje i u okviru obeležavanja 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Italije i Srbije.

PROGRAM

Ponedeljak, 7. oktobar, Galerija ARTGET sa počekom u 21h

Utorak, 8. oktobar, Kolarac, sa početkom u 18h

POGLEDAJ JOŠ: KULTURA I ZABAVA


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar