50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

KOMBANK DVORANA – KONCERT POVODOM DANA SLOVENSKE PISMENOSTI

0

Nastupom vodećeg amaterskog kulturno-umetničkog društva Srbije „Ivo Lola Ribar” i gostujućeg ansambla iz Bugarske „Bulgare“ biće obeležen 24. maja u Kombank dvorani Dan Slovenske pismenosti.

Dan Slovenske pismenosti se tradicionalno proslavlja 24. maja kao sećanje na dan iz 863. godine, kada su posle svečanosti u čast obnove Carigrada, svetitelji Kirilo i Metodije krenuli na misionarski put u Moravsku.

Akademsko kulturno umetničko društvo „Ivo Lola Ribar”, osnovano je 1944. Nosilac je brojnih nagrada i najviših priznanja na najznačajnim međunarodnim i domaćim smotrama. Preko sedam decenija posvećeno je očuvanju, negovanju i afirmaciji tradicionalnih kulturnih i umetničkih vrednosti Srbije, kao i njihovoj scenskoj prezentaciji u zemlji i inostranstvu. Sa hiljadu članova, pretežno studentske i srednjoškolske populacije, „Lola“ je danas najveće društvo ove vrste na Balkanu.

Bugarski ansambl “BULGARE” je najveći privatni ansambl u Evropi, nastao 2001. godine i danas ga čini 25 muškaraca i 25 žena. Ansambl ima veliku i značajnu internacionalnu karijeru od Japana, Izraela, Luksemburga, preko Amerike, Kanade, Francuske, Makedonije, sve do Brodveja. Danas, 16 godina kasnije, imaju 100 nastupa godišnje i postali su sinonim za nezaboravno iskustvo za one koji prisustvuje ovom narodnom spektaklu, koji svakoga približava kulturi Bugarske.

Koncert počinje u 20h, a više informacija o kartama može se dobiti klikom na link.

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKA DEŠAVANJA


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar