50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

JEDNA OD NAJMASOVNIJIH KOLEKTIVNIH KLIMATSKIH AKCIJA OVOG VIKENDA U BEOGRADU

0

KLIMATON – Klimatska akcija Klimaton održaće se ovog vikenda, 8. i 9. februara, u zgradi Gradske uprave Grada Beograda, saopšteno je iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

Klimaton je jedna od najmasovnijih kolektivnih klimatskih akcija u svetu i godišnje okuplja hiljade ljudi u preko 145 gradova i 55 zemalja na svim kontinentima.

Realizuje se kroz hakaton, niz predavanja i radionica, gde se timovi studenata, preduzetnika, startapova, biznis lidera i kreatora politika takmiče u rešavanju klimatskih izazova.

Gradska sekretarka za zaštitu životne sredine Ivana Vilotijević rekla je da je Beograd 2015. godine usvojio Akcioni plan adaptacije na klimatske promene, kao i da je jedna od značajnih mera podizanje svesti najšire javnosti.

[ditty_news_ticker id=“36340″]

Klimaton promoviše interdisciplinarni pristup, zbog čega su predavači i mentori na radionicama profesori Univerziteta u Beogradu sa više fakulteta, stručnjaci iz prakse i predstavnici gradske uprave.

Tokom dvodnevnog programa učesnici mogu odabrati rešavanje jednog od dva ponuđena klimatska izazova za grad Beograd: Urbana toplotna ostrva u Beogradu i Čvrsti komunalni otpad i ekološka svest građana.

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKA DEŠAVANJA


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar