INTERNACIONALNI DRAGON BOAT NA ADI CIGANLIJI

0

Internacionalne trke Zmajevskih brodova i Prvenstvo Srbije održaće se danas na Adi Ciganliji kod tornja sa početkom u 10h. Takmičenje podrazumeva trke čamaca bogato ukrašenih glavom zmaja i repom su standardnim čamcima od 18 d0 20 veslača i malim čamcima od 8 do 10 članova osim bubnjara i kormilara.

Zanimljivost je da bubnjar tokom trajanja trke udara u doboš i proizvodi zvuke otkucaja srca zmaja i usklađuje tempo veslača.

Postoje dve dimenzije Dragon boat čamaca u okviru sportskih aktivnosti a to je standardni čamac dužine 4,4 m i težine oko 250 kg i mali čamac dužine 11, 5 m i težine oko 160 kg. Širina svakog čamca je 1,06 m a maksimalna dubina 0,54 m. Obavezni deo opreme su stolica za bubnjara, veliki tradicionalni bubanj, kormilo dužine 3,5 do 4, 5 m a veslo je od drveta , plastike ili karbona, drži se sa obe ruke i vesla se sa jedne strane čamca

Trke će se odvijati na distanci od 200 i 500 metara u standardnim čamcima, u muškoj i ženskoj kategoriji, kao i u izmešanoj sa pola muške a pola ženske ekipe. Prvi put u Srbiji održaće se trke u malim čamcima  za mališane osnovnih škola koji su pohađali letnju školu za obuku u trci  na  Čukarici.

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar