GRAĐANI VS. TROTINETI – ŠALJIVI DOGAĐAJ „OBARANJE VOZAČA ELEKTRIČNIH TROTINETA“

0

Električni trotineti su nešto o čemu se zaista puno piše i priča u poslednje vreme, a za kratko vreme postali su svetski hit, dok se sve češće mogu videti i na beogradskim ulicama. Mišljenja su podeljena – jedni su ih jedva dočekali, dok drugima prilično smetaju. Ono što je sigurno jeste da su stigli i da se njihov broj neće smanjivati, već naprotiv.

U pitanju je brzo i pristupačno ekološko sredstvo transporta kojim se lako izbegavaju gradske gužve, a samo u Beogradu ih je u poslednjih nekoliko meseci prodato oko 35.000.

Sa povećanom prodajom, povećao se i broj pritužbi građana. Ovi dvotočkaši mogu razviti brzinu od 15 do 40 kilometara na sat, a još uvek nisu regulisani saobraćajnim propisima. Nema pravila kuda smeju da se kreću, niti ko može njima da upravlja.

Grupa Beograđana je htela da se našali na račun nezadovoljnih građana, te je na Fejsbuku nedavno napravljen događaj pod nazivom Obaranje vozača električnih trotineta na trotoarima koji je zakazan za 31. avgust u ponoć u Knez Mihailovoj ulici. Organizatori, koji smatraju da motornim vozilima nije mesto na trotoarima, ističu da „ovo nije poziv na nasilje nego šaljiv način da se sa nasiljem vozača električnih trotineta po trotoarima prestane“.

UVODE SE PRAVILA – VOŽNJA ELEKTRIČNIH TROTINETA USKORO POD NOVIM USLOVIMA

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKA DEŠAVANJA


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar