DVE POZORIŠNE PREDSTAVE I IZLOŽBA U UK PAROBROD

0

Za ovu sedmicu Ustanova kulture Parobrod je pripremila dve pozorišne predstave i jednu zanimljivu izložbu.

Lutkarska – igrana predstava po delu Čarlsa Dikensa Božićna priča izvešće se 13. februara u 18.30h u produkciji Tri groša. Likovi na neobične načine vode publiku na put kroz svetove živih i mrtvih, i u prošlost, sadašnjost i budućnost.

Priča govori o Starom  tvrdici i zelenašu Stevi Štekiću koji  na Badnji dan tiraniše svog zaposlenog Bobana, njegovog bolesnog sina Timotija-Timija kao i svog nećaka Feđu, koji dolazi da ga pozove na božićni ručak. Iste Badnje noći, prikazuje mu se duh njegovog pokojnog poslovnog partnera Božidara Boškića, Duh Boško, koji ga upozorava da mora da se promeni.

Za četvrtak, 14. februara od 20h pripremljena je monodrama Laura, molim te u kojoj glavnu i jedinu nedigitalnu ulogu igra Nikola Rakočević. Monodrama je smeštena u današnje vreme digitalnog otuđenja i ogromne samoće, a osim glavnog lika koji je objekat eksperimenta i koji prolazi kroz unutrašnje sukobe svesti, strasti, razuma, i zanesenosti Laurom, veoma važnu ulogu u eksperimentu ima i veliki video bim i naravno, lažni profil Sajsi MC u ulozi – nedostižne Facebook Laure.

Koncept, tekst, muzika: Laura 2000 (Milan Mrđa, Slobodan Boban Đuričić)
Režija: Autorski tim Laura 2000 (Nikola Rakočević, Milan Mrđa, Slobodan Boban Đuričić)
Animacija: Boris Eftovski
Scenografija: Valentina Poprža

Cena karte je 500 dinara.

Izložba pod nazivom Iskorak autorke Maje Simović otvoriće se danas, 11. februara u 19h, a trajaće do 18. februara.

Autorka je svojim delima  tajni skriveni svet čula približila apstraktnom značenju. I dok stvara umetnost kao „sažet svet“, snažno komponuje svoju sliku. Umetnost za nju ne sme da postane obezličena i neuverljiva forma, već sugestivno i poetično tkanje. Maji je, svakako, najbliža misao Andrea Zida da se granice umetnosti nalaze u samom umetniku.

Više informacija o kartama može se dobiti na brojeve telefona:  011 4142 163 i 011 1126 495.

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKA DEŠAVANJA


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar