DANAS „BESMRTNI PUK“ ŠETA BEOGRADOM

0

Manifestacija „Besmrtni puk“ – tačnije šetnja potomaka poginulih u Drugom svetskom ratu – u Beogradu će se organizovati drugi put 9. maja, na Dan pobede.

Organizatori ove manifestacije su izdali saopštenje, koje je prosledila ambasada Rusije. Učesnici će i ove godine izaći na ulice Beograda i tom prilikom tradicionalno nositi portrete svojih bližnjih.
“Besmrtni puk“ Srbije će pokazati sunarodnicima i čitavom svetu lica onih koji se nisu pokorili zlu, lica onih koji su pobedili fašizam! Pozivamo vas da Dan pobede zajedno dočekamo sa svojim junacima u redovima “Besmrtnog puka“!“ navodi se u najavi.

Mesto okupljanja je na platou ispred Groblja Oslobodilaca Beograda u 10:30, a u 11:00 će krenuti pored Vukovog spomenika i preko Bulevara Kralja Aleksandra, prema Narodnoj Skupštini i Starom Dvoru. Završetak šetnje je planiran u 11:30 na platou ispred Starog Dvora gde će se prisutnim ukratko obratiti organizatori manifestacije.

Nakon obraćanja prisutnima, na platou Skupštine Grada Beograda planiran je koncert uz učešće ruskih i srpskih umetnika.

Organizatori manifestacije su: Srpsko odeljenje Međunarodnog društvenog Fonda jedinstva pravoslavnih naroda, Koordinacioni savet udruženja ruskih sunarodnika, Balkanska kozačka vojska i Srpsko odeljenje udruženja bajkera „Noćni vukovi“, Medija Centar „Ruski ekspres“, Fondacija za očuvanje kulturno-istorijskog nasleđa i obnovu spomenika kulture „Sveti Aleksandar Nevski“.

Podelite ovo sa prijateljima

Comments are closed.