ČUKARIČKA FERIJALNA ROŠTILJIJADA NA ADI

0

Tradicionalna, osma po redu, Čukarička ferijalna roštiljijada održaće se danas na piknik terenima na Adi. Počinje u 10h i trajaće do 19:30h, a ulaz je slobodan. U isto vreme održaće se i festival folklora Čukaričko se kolo vije.

Čukarička ferijalna roštiljijada je gastronomska, porodična i turistička manifestacija, na kojoj se 120 takmičarskih ekipa nadmeće u pravljenju roštilja. Najbolji roštilj odabraće predstavnici Asocijacije kuvara i profesori Hemijsko-prehrambene tehnološke škole.

Na čukaričkom festivalu folklora Čukaričko se kolo vije predstaviće se 22 folklorna ansambla sa oko 600 učesnika. Festival je takmičarskog karaktera, a biraće se najlepša devojka u narodnoj nošnji i najoriginalnija muška narodna nošnja.

Danas će se održati i Festival tradicionalnih sportskih nadmetanja u 21 sportskoj disciplini (hodanje na štulama, nadvlačenje konopca, bacanje kamena s ramena, hodanje u džakovima, višeboj i druge). Ova manifestacija ima humanitarni karakter jer se tradicionalno na dan kada je Čukaričke ferijalna roštiljijada organizuje i akcija dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, kao i prezentacija veštine pružanja prve pomoći u saradnji sa Crvenim krstom Čukarice.

Podelite ovo sa prijateljima

Comments are closed.