BLUZ GITARISTKINJA I PEVAČICA ANA POPOVIĆ STIŽE U BEOGRAD

0

Naša proslavljena bluz gitaristkinja i pevačica Ana Popović, rođena u Beogradu i bazirana u Los Anđelesu, u okviru evropske turneje održaće veliki beogradski koncert sutra uveče (6. jula od 21h) u bašti SKC-a. Tom prilikom promovisaće svoj do sada najambiciozniji projekat – trostruki album Trilogy.

Koncert organizuje Dom omladine Beograda, u saradnji sa BELEF-om i pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu Grada Beograda. Ulaznice su dostupne na Blagajni Doma omladine Beograda i preko EVENTIM mreže, po ceni od 1500 RSD.

Trilogy su tri albuma u jednom! Bluz, rok, fank i  džez melodije odsvirane su u jednom dahu, uz vrhunske Anine saradnike: Trilogija je moj najambiciozniji album što se tiče produkcije, a tome svedoči tim od preko 30 muzičara, u samom vrhu muzičke scene, počev od Joe Bonamasse, Robert Randolfa, preko Bernard Purdyja i Delfeayo Marsalisa. Ja sam stoprocentno bila in charge. Lično sam izabrala svakog producenta, muzičara, aranžera, prema stilu i zvuku albuma. Sve do poslednjeg detalja je bio moj izbor. Za svaki od tri albuma stilistički potpuno različitog zvuka, ništa nisam prepuštala slučajnosti. I dala sam sebi odrešene ruke da prema stilu izaberem prave ljude iz tri muzičke meke: Memfisa, Nešvila i Nju Orleansa., objašnjava Ana Popović.

Već godinama Ana Popović i njen brilijantni bend neumorno obilaze gradove, sviraju na glavnim bluz, džez i rok festivalima, a tokom karijere delili su najveće svetske pozornice sa legendama poput B.B. Kinga, Badi Gaja, Džoa Bonamase, Garija Klarka i mnogim drugima.

Ipak, povratak pred publiku u rodnom gradu za Anu je uvek posebno iskustvo: Koncert u Beogradu je za mene poseban, jer to je prvenstveno vraćanje mojim korenima. Ljudi koji me znaju od kako sam počela, znaju koliko vremena, truda i energije je uloženo u moj zvuk i nastup, koji se toliko puta menjao i usavršavao tokom godina. Verujem da, takođe, prepoznaju onaj moj prvobitni ‘drive’ – da sviram dobru muziku sa sjajnim muzičarima, ističe ona.

Ana Popović bila je nominovana za šest Blues Music Awards, pojavila se na naslovnoj strani prestižnih magazina Vintage Guitar i Guitar Player. U Beograd nam dolazi kao jedna od neospornih zvezda savremenog svetskog bluza, a novi album kojim će obradovati sve poklonike bluz zvuka, Ana Popović najavljuje za 15. septembar.

Pogledajte još: GRADSKA DEŠAVANJA

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar