Vikend koji je pred nama donosi obilje zabave i kulturnih dešavanja. I ovog puta izdvojili smo za vas nekoliko predloga kada su u pitanju besplatni sadržaji.

Kao lepa uvertira u predstojeći vikend večeras će se na Cvetnom trgu od 19.30h slušati džez. Nastupiće Orkestar za hitne popravke raspoloženja.

Takođe večeras, samo nešto ranije od 19h, u Skadarliji počinje tradicionalna zabava petkom. Poznati beogradski glumci će nas vratiti u vreme Branislava Nušića, Đure Jakšića i Žanke Stokić.

Kao deo programa Kulturno leto na Paliluli, u Tašmajdanskom parku će subotnje veče biti u znaku filmske muzike. Početak je u 20h. U nedelju će na Tašu biti odigrane dve predstave. Prva je dečija, pod nazivom Zeka i igraće se u 12h. Uveče, u 20.30h biće izvedena predstava Hrabri junačni vojvoda Janko Katić.

Subota je rezervisana i za obilazak znamenitorsti na Kosančićevom vencu. Program Leto na Kosančiću počinje u 18h. Posetioci će uz stručno vođenje obići Konak kneginje Ljubice, Sabornu crkvu, Patrijaršiju, najstariju kafanu u gradu Znak pitanja, kuću Mike Alasa, kuću Olje Ivanjicki, mesto nekadašnje Narodne biblioteke. Okupljanje je na uglu ulice kralja Petra i Kosančićevog venca. Broj mesta je ograničen. Zainteresovani mogu da se prijave e-mailom na adresu tjovancevic@tob.rs.

Od četvrtka do nedelje ispred opštine Novi Beograd održavaju se Novobeogradske letnje večeri, od 18h do 22h. Reč je o zabavi za sve generacije, posebno za najmlađe, a trajaće do kraja leta.

Na manifestaciji Bojčinsko kulturno leto, koja se održava u Progaru, u Bojčinskoj šumi u subotu, 11. avgusta od 20h koncert će održati Del Arno bend. Do Bojčinske šume se dolazi linijom GSP-a 605. Ova linija polazi od okretnice u Bloku 45, na Novom Beogradu.

Open Air Cinema donosi sledeće besplatne filmske projekcije, pod zvezdama. Na platou kod Hrama Svetog Save u subotu u 20h možete pogledati dramu Pijanista. Već sutradan, u nedelju, u istom terminu prikazivaće se film Život je lep. Projekcije na Kalemegdanu, iza Prirodnjačkog muzeja, takođe, počinju u 20h. U subotu će se prikazati film This Is The End, a u nedelju legendarni Balkan Ekspres.

Leto na Keju u Zemunu u subotu u 19h donosi dečiju predstavu Usamljeni vuk.

Zabava za najmlađe nastavlja se i u Topčiderskom parku. Podsetimo, Dečije letnje igre održavaće se svakog vikenda do kraja avgusta od 18h. Obuhvataju predstave, igre i razne animacije.

U Topčiderskom parku u subotu, u toku prepodneva održaće se program za nešto starije generacije. U 12.30h ispred Konaka kneza Miloša počeće umetničko-zabavni program, kroz koji će se napraviti osvrt na istoriju iz doba Miloša Obrenovića. Program će trajati do 14h.

Kada je u pitanju manifestacija Igranka kod Vuka, na platou ispred opštine Zvezdara, za nastupajući vikend pripremljen je sledeći program. U subotu od 18h održaće se Muzička radionica. U nedelju od 18h posetioce očekuje koncert VS Aleksandra Stefana Radiševića.

Održavanje dešavanja zavisi od vremenskih uslova.

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKA DEŠAVANJA

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar