BESPLATNI KONCERTI „NA ZIDIĆU“

0

Približava se Praznik muzike koji se obeležava u celom svetu, pa će u skladu sa tim u Beogradu biti održani takozvani Koncerti na Zidiću. Uglavnom se tom prilikom predstavljaju manje poznati, neafirmisani izvođači, sa željom da se što bolje pokažu i možda nađu sebi mesto na muzičkoj sceni. Ovaj događaj je rado posećivao izvestan broj gledalaca, imali su prilike da čuju i neke već svima poznate izvođače, pa i različite goste iz raznih zemalja sveta.

U toplim, letnjim večerima, Beograđani, pa i slučajni prolaznici, kod Platoa Milana Mladenovića ispred Doma omladine Beograd mogu poslušati ovogodišnje predstavnike Turisti, Dfhor i Johanbraurer i uživati u dobrim svirkama.

Turisti su hard-pop bend koji su oformili braća Boško Bole i Nikola Mijušković. Boško je inače basista koji je član ritam sekcije Škrtica, koju predvodi Cane, frontmen grupe Partibrejkersi. Turisti su u kratkom vremenskom roku stvorili svoje numere i objavili debi album pod nazivom Levo ili desno koji je ubrzo postao hit i izdvojio se kod slušalaca. U decembru prošle godine pojavili su se pred publikom kao predgrupa i odmah dobili simpatije kao zanimljiv novitet na našoj muzičkoj sceni.

DFhor je prvi plesni hor u Srbiji koji je, u saradnji sa plesnom grupom Dance Factory pokrenula Bojana Vunturišević. Plesni hor znači da svaka pesma podrazumeva i koreografiju koju Bojana osmišljava zajedno sa decom. Biće to nastup prepun igre, šarenolikosti i vrcavosti uz divne glasove nadarenih mališana.

Johanbrauer je garaž rok-pank bend koji su oformila trojica nadarenih muzičara, vokal i bas Pavle Dimitrijević, gitarista Marko Obradović i i bubnjar Petar Sutara. Zanimljiv je podatak kako su došli do naziva svog benda. Na probama su često pili pivo i to uglavnom Brauer i Johan, pa je tako bend dobio ime Johanbrauer. Pesme su im autorske, žestoke, sa dobrim ritmom, a insiraciju pronalaze u dobrim svirkama i kvalitetnim bendovima.

Koncerti na Zidiću biče održani po sledećem rasporedu:

  • 21. jun u 20 časova – Turisti,
  • 23. jun u 20 časova – Dfhor,
  • 30. jun u 20 časova – Johanbrauer.

Pogledajte još: GRADSKA DEŠAVANJA

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar