50spinova-baneri-AFF-NOVO-728x90

BEOGRADSKI IRSKI FESTIVAL I KONCERT GRUPE ORTODOX CELTS

0

Sedmi Beogradskiirski festival pod nazivom Springtime in Belgrade! održaće se na više lokacija od 9. do 17. marta.

Biće predstavljeni živopisni irski i srpski sadržaji u oblasti filma, muzike, književnosti, vizuelnih umetnosti, a kulminiraće proslavom dana Svetog Patrika, koju nikako ne treba propustiti 17. marta u Beogradu.

Po prvi put ove godine Beogradski irski festival ugostiće poznatog street art umetnika iz Dablina Džejmsa Erlija. U centru grada u ulici Maršala Birjuzova, Erli će uraditi mural veličine 180 metara kvadratnih koji će vizuelno obeležiti kako sam festival tako i Beograd.

Biće prikazani i neki od najznačajnijih filmova Lenija Abrahmsona (Lenny Abrahamson), reditelja filma „Soba“ nominovanog za Oskara 2016. godine, koji će biti i specijalni gost ovogodišnjeg festivala. Bri Larson (Brie Larson) je za glavnu ulogu u ovom ostvarenju osvojila Oskara (kao i Zlatni globus i BAFTA nagradu).

Otvaranje izložbe „Budimpeštanske kuće sa žutom zvezdom“ biće organizovano 9. mart u 17.30 u Galeriji Jevrejskog kulturnog centra (Kralja Petra 71a), a  vođenje kroz izložbu sa autorom je zakazano za 10. mart od 12.00h. U okviru ovog programa biće organizovana i Tura jevrejskog kulturnog nasleđa koja će se održati 10. marta od 13.15, a svi zainteresovani treba da se prijave putem mejla: info@irishfest.rs.

Takođe, poznata grupa Ortodox Celts održaće svoj 27. samostalni koncert 17. marta u Domu omladine sa poćetkom u 20h. Ulaznice su 1. 000 dinara a više informacija se može dobiti klikom na link.

Naš grad će se i ove godine pridružiti svetskim metropolama koje obeležavaju irski nacionalni praznik Dan Svetog Patrika, pa će nekoliko gradskih lokacija, uključujući Most na Adi, biti osvetljeno irsko-zelenim svetlom.

[ditty_news_ticker id=“36340″]

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKA DEŠAVANJA


Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar