AVRAM JANKU VEĆ PEDESET DANA PLIVA DUNAVOM, STIGAO JE I DO BEOGRADA

0

Avram Janku, rumunski plivač, pre 50 dana krenuo je sa svojom misijom da prepliva Dunav za 60 dana. Krenuo je od planine Švarcvald i nastaviće sve do sliva u Crno more i tako će ući u Ginesovu knjigu rekorda preplivavši 2.860 kilometara bez plivačke opreme. Plivajući dnevno prođe između 40 do 50 kilometara.

Kada je stigao u Beograd pre dva dana, kod SC Milan Gale Muškatirović, dočekali su ga v.d sekretara za sport i omladinu Zoran Jovanović i direktor TO Beograda Miodrag Popović, kao i otpravnik poslva Ambasade Rumunije u Beogradu Mihaela Osorio. „Sportski Beograd navija za njega da nastavi tako, jer je prešao više od pola puta. Želimo mu sreću u nastavku svog puta i da ostvari svoj cilj. On je pokazao svu važnost sporta i šta može da učini ljudski um sa dobrim treningom, kao i da sport nema granica“ izjavio je Zoran Jovanović.

Avram Janku je objasnio da ga je na ovaj „put“ inspirisala knjiga Žila Verna Dunavski razbojnici, ali i priključenje Rumunije zemljama EU. Rekao je da reka Dunav ujedinuje deset zemalja, celu Evropu i da pliva zarad očuvanja eko-sistema ove reke i podizanja svesti o važnosti očuvanja prirode.

On je nastavio svoj put dalje do Crnog mora, a mi mu želimo sreću da u svom cilju uspe!

www.beograduzivo.rs

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar