• NASLOVNA
  • INFO
    • Gradske vesti
    • Saobraćaj
    • Gradski prevoz
    • Vremenska prognoza
  • GRADSKA DEŠAVANJA
    • Kultura i zabava
    • Šoping zona
  • BEOGRADSKE PRIČE
  • BEOGRADSKI HUMOR
  • O NAMA
  • KONTAKT
Facebook Twitter Instagram
Facebook Twitter Instagram
Beograduživo.rs
  • NASLOVNA
  • INFO
    • Gradske vesti
    • Saobraćaj
    • Gradski prevoz
    • Vremenska prognoza
    • Važni telefoni
  • GRADSKA DEŠAVANJA
    • Kultura i zabava
    • Šoping zona
  • BEOGRADSKE PRIČE
  • BEOGRADSKI HUMOR
  • O NAMA
Facebook Twitter Instagram
Beograduživo.rs
Trenutno ste naHome » ATAK NA BATAK U LIDLU – ZAŠTO BAŠ PILETINA?
lidl-toršarina
foto: Beograd uživo / 2018

ATAK NA BATAK U LIDLU – ZAŠTO BAŠ PILETINA?

0
By NR InTeam on 12. октобра 2018. GRADSKA DEŠAVANJA

Jučerašnji dan je definitvno obeležilo otvaranje Lidla kako u Beogradu tako i u ostalim gradovima u Srbiji, a najviše se između ostalog pričalo o piletini oko koje su se građani bukvalno otimali, koja košta 119, 99 dinara po kilogramu.

YouTube i društvene mreže su preplavljeni snimcima sa jučerašnjeg otvaranja prodavnica. Na sniženju je bio prilično veliki broj artikala, ali postavlja se pitanje – zašto su se građani otimali baš oko ovog komada mesa?

Prema kratkom istraživanju koje je sproveo Blic, pored snižene cene u Lidlu, piletina je najjeftinije meso koje možete naći na našem tržištu. Prosečna cena piletine je oko 210 dinara po kilogramu, dok je prosečna cena svinjetine od 400 dinara pa na gore. Junetina je definitivno najskuplja, a prosečne cene se kreću oko 800 dinara.

U Srbiji se uzgaja oko 26 miliona komada živine, a to je oko 80 hiljada tona pilećeg mesa godišnje. Prema rečima stručnjaka, piletina je oduvek bila mesto koje je prosečan Srbin najviše koristio u ishrani – piliće se mogu uzgajati u sopstvenom dvorištu, a i hrana za tov piladi je najpovoljnija.

Pored ovog, piletine je uvek bilo na tržištu. Dok drugih vrsta mesta može da bude manje ili da nestane, piletine nikad nije manjkalo. Srbi godišnje troše oko 30 kilograma mesa godišnje, od čega je 15 kilograma piletine, malo manje svinjetine, a najmanje junetine i ribe.

Tu je i način pripreme piletine. Možete je pohovati, pržiti, peći brže od crvenog mesa ili je iskoristiti za pripremu supe i u mnogim salata. Javite nam vaše mišljenje!

Izvor: Blic

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKA DEŠAVANJA


Podelite ovo sa prijateljima Facebook Twitter LinkedIn Email
PRETHODNA VESTRADOVI NA VOŽDOVCU, IZMENE NA ČETIRI GRADSKE LINIJE
Sledeća vest ŽENA POGINULA PRILIKOM IZLASKA IZ AUTOBUSA

Related Posts

PRODUŽENE IZMENE U PREVOZU DO POČETKA MARTA

KVAROVI NA VODOVODNOJ MREŽI, BEZ VODE VIŠE ULICA

NEZGODA KOD ADA MALL-A, POVREĐENO DETE

Ostavite komentar Cancel Reply

Važni-telefoni-u-Beogradu

BEOGRAD, NAŠ GRAD!

Beograduživo.rs

Grad koji je poznat po svojoj energiji i dinamičnom životu, grad koji ne poznaje tabu teme i ne priznaje granice, grad koji predstavlja centar urbanog života ovog dela Evrope nas je inspirisao da zajedno sa njegovim građanima pratimo taj ritam uživo!

Pozovite nas od 9:00 do 17:00.  Kontakt centar: +381 64 85 85 861 Copyright © 2017-2021 beograduzivo.rs.
  • KONTAKT
  • O NAMA
  • Uslovi korišćenja

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.