ŠTA JE BATA STOJKOVIĆ POKLONIO BOGDANU DIKLIĆU NA SCENI?

0

BATA STOJKOVIĆ – Na sceni Zvezdara teatra u toku izvođena jedne predstave desilo se nešto što gledaoci tada nisu mogli da pretpostave, a i sada, 18 godina kasnije, mnogi ne znaju.

U pitanju je predstava Profesionalac. Tu predstavu je režirao Dušan Kovačavić i igrala se od 10. januara 1990. godine do 13. februara 2002. godine. Zbog velike popularnosti predstave, 2003. godine je snimljen istoimeni film. Glumili su Danilo Bata Stojković, Bogdan Diklić, Neda Arnerić i Ivan Janković.

Tokom 350. izvođenja predstave na sceni Zvezdara teatra, Bata Stojković je umesto uobičajnog rekvizita dao na poklon Bogdanu Dikliću džepni sat sa posvetom: „Mom Diku, Bata Stojković, 10.01.1999.“ Kako je sam Diklić rekao jednom prilikom, svi su osim njega znali da će umesto rekvizita na sceni biti pravi sat, a da je on u toku izvođenja predstave primetio da je „sat zlatnije boje umesto onog srebrnog rekvizita“. Bogdan Diklić i Bata Stojković igrali su ovu predstavu 12 godina i 450 puta, a privatno su bili veliki prijatelji.

izvor: Zvezdara Teatar

DORĆOLCI, VRAČARCI, PALILULCI – NA DANAŠNJI DAN BEOGRAD JE DOBIO PRVE KVARTOVE

Pogledajte još:  BEOGRADSKE PRIČE

 

Podelite ovo sa prijateljima

Comments are closed.