KULTNI BIOSKOP VOŽDOVAC GDE BRACA IZVODI IRIS – KAKO IZGLEDA DANAS? (FOTO)

0

Verujemo da ste makar jednom pogledali čuveni film Kad porastem biću Kengur, film o tri međusobno isprepletene paralelne priče koje se odigravaju na beogradskoj opštini Voždovac. Sećate se onog dela kada Braca izvodi Iris u bioskop Voždovac, da gledaju film pa ga na kraju zbog raznih nepredvidivih okolnosti ni ne pogledaju? Mi smo nedavno prošli baš pored tog bioskopa i malo je reći da nas je šokiralo ono što smo zatekli.

Bioskop Voždovac je izgrađen sedamdesetih godina prošlog veka i više od dvadeset godina predstavljao je jedno od glavnih mesta kulturnih događaja za sve Voždovčane. Mlađa populacija se ovde više nego rado okupljala, posebno vikendom.

2007. godine Beograd film je privatizovan, a sa njim i bioskop Voždovac. Bioskop je od tad prepušten zaboravu i rubu vremena, jedino je prepoznatljiv ostao znak Bioskop Voždovac koji podseća šta se ovde nekad zbivalo.

Ispod možete pogledati fotografije uslikane juče, kako bioskop trenutno izgleda. 🙁 Nakon slika pogledajte i insert iz filma pa uporedite stanje sad i tad.

bioskop-voždovac- (4)

Beograd uživo

bioskop-voždovac- (3)

Beograd uživo – bioskop Voždovac

bioskop-voždovac- (1)

Beograd uživo – bioskop Voždovac

bioskop-voždovac- (9)

bioskop-voždovac- (7)

bioskop-voždovac- (6)

bioskop-voždovac- (9)

Pogledajte još: BEOGRADSKE PRIČE

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar