KO SE BUNI PROTIV KORIDE NEKA DONESE UVERENJE DA JE VEGETERIJANAC!

0

Prva i jedina španska korida van Iberijskog poluostrva održana je u Beogradu, na stadionu Tašmajdan, 2. oktobra 1971. godine. Organizator je bilo trgovinsko preduzeće Zadrugar iz Beograda.

U pitanju je bio veliki događaj koji je izvazvao lavinu komentara, pozitivnih, ali i vrlo negativnih. Organizatori su se našli na oštroj kritici Društva za zaštitu životinja. Ipak, najveću prašinu podigao je odgovor tadašnjeg upravnika SC-a Tašmajdan, da oni koji se bune protiv koride donesu → uverenje da su vegeterijanci.

Glavna zvezda bio je jedan od najboljih španskih matadora 20. veka Luis Migel Domingin. Procenjuje se da je tog dana bilo oko 5.000 ljudi na događaju.

Samu koridu otvorio je upravo Domingin. Nakon petnaestak minuta borbe sa prvim bikom bio je povređen, ali je borbu nastavio i na kraju ubio životinju. I sa drugim bikom je bilo problema i obaranja, ali je sudbina životinje bila ista.

Pominje se da su Domingina to veče posle koride izveli u Skadarliju i da je na meniju bio jedan od bikova ispečen na ražnju. Iz Srbije, proslavljeni matador za uspomenu je odneo jedne gusle.

POGLEDAJ JOŠ: BEOGRADSKE PRIČE

 


Na portalu Beograd uživo možete ispratiti i ostale vesti i dešavanja u glavnom gradu.

GRADSKE VESTIDogađaji koje očekujemo danas u Beogradu, kao i oni koji su obeležili današnji dan.

SAOBRAĆAJStanje u saobraćaju na današnji dan, planirani i trenutni radovi, gužve, udesi, blokade… Budite informisani!

GRADSKI PREVOZ: Kategorija Gradski prevoz vam donosi sve informacije u vezi sa redom vožnje i izmenama na dnevnim i nočnim linijama beogradskog javnog prevoza.

VAŽNI TELEFONIVažni telefoni svih bitnih institucija u Beogradu koji vam mogu zatrebati.

KULUTRA I ZABAVA: Šta se očekuje, šta se upravo dešava i šta je obeležilo današnji dan u Beogradu. Pozorišta, bioskopi, izložbe, koncerti, izlasci, sajmovi, street art i još mnogo toga!

BEOGRADSKE PRIČEKategorija u kojoj možete pronaći zanimljive informacije o našem gradu. Istorija Beograda, zanimljivi događaji kao i ličnosti koje su imale zanimljivu i značajnu ulogu u životu glavnog grada.Budite sigurni da će te pronaći neke zaista nesvakidašnje Beograđane, događaje i činjenice.

BEOGRADSKI HUMOR: Beogradski humor je nadaleko poznat, a ovu kategoriju ne treba dodatno predstavljati.

 

Podelite ovo sa prijateljima

Ostavite komentar